Effectief, nuchter
en door de wol geverfd

Van Noord/Zuidlijn tot As van Berlage, van Islamabad tot Overtoomse Veld, van Betuweroute tot stadsdiscussie, van reputatiemanagement tot gespreksleiding, identiteitsontwikkeling en co-creatie, bestuurskamer en jeugdhonk, online conversatie en buurtoverleg: wij voelen ons er thuis en hebben er onze sporen verdiend.

Onze aanpak is menselijk en zonder opsmuk. We zijn effectief, betrokken en hebben ervaring in binnen- en buitenland. Wij hebben lol in ons werk, in ons bureau en in onze steeg. Wij nemen de ander altijd serieus, maar onszelf niet zo zeer.

Wij zijn gek op problematische projecten en complexe communicatievraagstukken. Hoe groter het probleem en dieper de crisis, hoe leuker wij het vinden. Wij vinden dat communicatie veel vaker en zichtbaarder verschil moet maken. Relevante en effectieve interventies, aanpakken en producties, dat is waar wij voor staan en waar we voor ingehuurd worden. Zo nu en dan winnen we daar zelfs een prijs mee, zoals: de participatietrofee van de gemeente Utrecht of de titel ‘communicatieman van het jaar‘.

Onze roots 
 

De wortels van Buro de Steeg zijn inmiddels 15 jaar oud. Onze wieg staat in Amersfoort bij het adviesbureau Werkgroep ‘2 duizend (later: Laagland Advies). Daar runde Frans de afdeling Communicatie en Participatie en daar nam hij Alex aan als junior adviseur. Samen met Jack Stuart stapten we in 1999 uit het bureau om een eigen winkeltje voor communicatie en organisatie te beginnen: Tr3um Advies.

De eerste opdracht die we verworven was onmiddellijk ver van huis: voor Buitenlandse Zaken de communicatie en organisatie doen voor een grote conferentie in Noord Pakistan. Daarna volgde een stroom aan opdrachten binnen en buiten Nederland. Een mix die tot op de dag van vandaag aan te treffen is in het werkpakket van Buro de Steeg.

Na tien prima verlopen jaren en de pensionering van Jack, was het de hoogste tijd voor een verbouwing. Daarom is afscheid genomen van Tr3um Advies en hebben we Buro de Steeg opgericht. Een nieuwe naam, een andere huisstijl en eindelijk een werkende website.